Manuele therapie

Manuele therapie verhelpt blokkades in het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen in gewrichten, armen, benen en de wervelkolom. Door deze blokkades ontstaan beperkingen in de bewegingsvrijheid, zogenaamde functiestoornissen. Dit kan allerlei klachten tot gevolg hebben. Bijvoorbeeld hoofd- en nekpijn, last van de schouders en klachten in de onder- en bovenrug. Ook duizeligheid, maag- en darmklachten zijn veelvoorkomende symptomen. Een belangrijke oorzaak hiervan is overbelasting.

Tijdens de behandeling probeert de manuele therapeut de blokkades vrij te maken. Dat gaat door middel van manipulatieve technieken; het in een bepaalde richting bewegen van de vastzittende lichaamsdelen. Door deze therapie ontstaat uiteindelijk een reeks reacties die leiden tot meer bewegingsvrijheid en verlichting van de klachten.

Zonodig verwijst de manuele therapeut de klant na behandeling door naar de fysiotherapeut. Zo kunnen de verbeteringen eventueel door training (fysiofitness) in stand gehouden worden. Omdat het Paramedisch Instituut Baarn alles onder één dak heeft gaat doorverwijzen makkelijk en snel. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.